Diktaattoripörssi

Luokittelu: wannabe

Tämä autoritäärinen "vahva henkilö" haluaa kumota kansanvaltaisen järjestelmän ja / tai majailee muuten vaan harmaalla alueella demokratian / byrokratian ja henkilölähtöisen diktatuurin välimaastossa.

Diktaattorit

Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan

Vallassa
14.3.2003 -
MaaTurkki

Ensin pääministerinä, myöhemmin presidenttinä, Recep Tayyip Erdoğan on johtanut Turkkia vuosi vuodelta itsevaltaisemmin ottein. Jos perustuslaki ei ole mahdollistanut presidentin vallan kasvua, perustuslakia on muutettu.

Urho Kekkonen

Urho Kekkonen

Vallassa
1.3.1956 - 10.10.1981
MaaSuomi
Viktor Orbán

Viktor Orbán

Vallassa
29.5.2010 -
MaaUnkari

Viktor Orbán on ollut Unkarin pääministeri vuodesta 2010 alkaen. Orbánin mukaan autoritääriset järjestelmät toimivat paremmin kuin demokratia, ja vuonna 2018 hän julistikin että "liberaalin demokratian aika on ohi". Orbánin kristillinen demokratia vastustaa maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta, ja sen vihamiehiä ovat riippumattomat journalistit ja ihmisoikeusryhmät.

Donald Trump

Donald Trump

Vallassa
20.1.2017 - 20.1.2021
MaaYhdysvallat

Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi 2017 republikaanisen puolueen listalta, ensimmäisenä autoritäärisenä "vahvana miehenä" tasavallan historiassa. Hän halvensi ja uhmasi kansanvallan perinteitä ja instituutioita ja kaivoi maata demokratian alta. Vasta historia on tuomitseva joutaako trumpismi historian romukoppaan vai osoittautuuko se nykyajan vaarallisimmaksi aatteeksi.

Xi Jinping

Xi Jinping

Vallassa
15.11.2012 -
MaaKiinan kansantasavalta