Diktaattoripörssi

Techno, techno, mumbo, jumbo

Julkaistu

Markkeeraus on läpikäynyt kaksi kolmesta vääjäämättömästä uudistus- ja validointikierroksesta.

Markkeeraus on läpikäynyt kaksi kolmesta vääjäämättömästä uudistus- ja validointikierroksesta. Ensin validoin koko roskan sekä julkisella että ylläpitopuolella HTML 4.01:ksi, monivuotiseksi kumppanikseni pahuudessa, ja sen jälkeen XHTML 1.0:n transitionaaliseksi muodoksi. Vielä olisi jäljellä yksi askel, XHTML:n ankara muoto versiossaan 1.1, mutta sille sanon toistaiseksi 'ei kiitos'.

Turhasta ja typerästä ei-kiitoksesta on 'kiittäminen' maailman johtavaa selainvalmistajaa Microsoftia, joka ei jaksa kehittää www-selaimen irvikuvaansa. Voisin kirjoittaa sivukaupalla Internet Explorerin bugeista ja yleisestä kyvyttömyydestä renderöidä yksinkertaisia, modernien standardien mukaisia www-sivuja edes likimain oikein, mutta en kirjoita. Vertailu puhukoon puolestaan.

On perinjuurin turhauttavaa tehdä asioita idioottimaisella tavalla, mutta minkäs teet. 97 prosentin markkinaosuutta ei voi unohtaa, ei vaikka tuote olisikin täysin kelvoton kuten IE. Argh! Urgh!