Diktaattoripörssi

Kaikkien turkmeenien isä exitukseen

Julkaistu

Kauhujen vuosi 2006 eskaloituu. Saparmurat Nijazov, kaikkien turkmeenien ja diktaattoripörssien isä, kuoli sydänkohtaukseen.

Järkytykseni oli suuri, kun aamutoimista toivuttuani löydän itseni linjalta ja suru-uutisen ääreltä: Saparmurat Nijazov, Turkmenbashi, kaikkien turkmeenien ja diktaattoripörssien isä, on kuollut, täysin yllättäen, äkilliseen sydänkohtaukseen.

Juuri kun olin paketoimassa surullista vuotta 2006, se saa yhä synkempiä sävyjä. Sen vielä voin yrittää ymmärtää, että vanhat, jo tehtävänsä tehneet tyrankit poistuvat vehreämmille sortotantereille, mutta että nuoret ja vahvatkin!

Toverit, Turkmenbashi oli yksi tulevaisuuden toivoista, jonka laskin vielä tekevän suuria. Täydensin ja tarkensin tekstiä, ja suruliputamme vuoden loppuun asti.