Diktaattoripörssi

Saddamin valitus hylättiin

Julkaistu

Saddam Husseinin valitus hylättiin. Ellei uusia käänteitä tule, köysi kutsuu 30 päivän sisällä.

Vapauttakaa Saddam

Älkää vapauttako, mutta säästäkää!

Saddam Hussein, Irakin pitkäaikainen diktaattori, tuomittiin aiemmin Yhdysvaltain masinoimassa näytösoikeudenkäynnissä kuolemaan hirttämällä. Nyt Saddamin valitus on hylätty, ja Irakin lain mukaan tyrannin on kiikuttava 30 päivän kuluessa.

Diktaattoripörssi ja Puhemies esittävät uusimmasta päätöksestä voimakkaimman mahdollisimman paheksuntansa. Vaikka Saddam, jos joku, kohtalonsa ansaitseekin, farssimainen oikeusprosessi ja kuolemantuomio ovat silti tappioita sivistykselle. Diktaattorillakin on ihmisoikeudet, ja niitä polkemalla asetamme itsemme hänen kanssaan samalle alhaiselle tasolle.