Diktaattoripörssi

Mladic käpälälautaan. Kunnia Diktaattoripörssille.

Julkaistu

Bosnian sodan etsityin sotarikollinen Ratko Mladic napattiin kiinni kuudentoista vuoden piileskelyn jälkeen. Uuden Diktaattoripörssin samanaikainen julkistus ei voi olla sattumaa.

Ratko Mladic, aikamme etsityin sotarikollinen ja edesmenneen Serbian diktaattorin Slobodan Milosevicin sydänystävä, on viimeinkin saatu kiinni kuudentoista vuoden piileskelyn jälkeen. Serbian viranomaiset pidättivät Srebrenican joukkomurhasta kuuluisan serbikenraalin eilen, ja luovuttavat puheidensa mukaan miehen Haagiin jos hänen terveytensä sen suinkin kestää. "Ans kattoo", sanoo puhemies.

Uusi Diktaattoripörssi ilmestyi sopivasti vain kahta viikkoa aikaisemmin. Tämä ei kerta kaikkiaan voi olla yhteensattumaa. Epäilen vahvasti Mladicin piilotelleen viimeiset vuodet vanhan Diktaattoripörssin lähdekoodissa!

Vakuutan teille, ystäväni, kuten myöskin, Haagin kansainväliselle tuomioistuimelle, että Diktaattoripörssi ei, ei nyt eikä tulevaisuudessa, anna turvapaikkaa tunnetuille tai tuntemattomille sotarikollisille elleivät he ole diktaattoreja. Kätyrit, lakeijat, "käskyjä noudattaneet" ja muut valapatot joutavat tuomiolle. Suojelemme vain ja ainoastaan vallasta syöstyjä despootteja ja korkeintaan heidän poikiaan. Ja siihenkin tarvitaan poikkeuslupa!

Olen käynyt läpi Diktaattoripörssin tekstejä ja kirjoittanut kriittisimmin ajastaan jäljessä olevia uudestaan. Prosessi jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Samalla olen suorittanut yleisluontoisia korjauksia ja viilauksia saitin käytettävyydessä.

Olen parantanut saitin yhteensopivuutta vanhojen Internet Explorer-selainten kanssa. En siksi että se olisi velvollisuuteni, vaan siksi että olen jalo ja sydämellinen suurmies.