Diktaattoripörssi

Diktaattorit päivitetty, iloitseminen pakollista

Julkaistu

Kirjoitin kaikkien kahdenkymmenenkahdeksan diktaattorin ingressit ja artikkelit uudelleen. Iloitkaa suuresti, sillä ilopoliisi tarkkailee riemunne aitoutta ja rankaisee teitä jos onnenne ei näytä aidolta ja ylitsevuotavalta.

Kuten aiemmin lupasin, kirjoitin kaikkien diktaattorien tekstit ja ingressit enempi vähempi uusiksi. Tiedän, että minun olisi pitänyt tehdä se jo kauan sitten, mutta välttelin tehtävää koska operaatio oli varsin suuritöinen.

Tekstien kattavuus, taso ja tyyli olivat tasoltaan kovin vaihtelevia. Diktaattoripörssi on kehittynyt nykymuotoonsa kahdessatoista vuodessa, ja sinä aikana sivuston fokus on vaihtunut useaan otteeseen. Eri aikakausien kerrostumat näkyivät teksteissä selvästi - joissain kohdissa vähemmän, toisaalla taas enemmän.

Ensimmäinen Diktaattoripörssi oli yhden sivun kokoinen. Tähän tilaan ei paljon tietoa mahtunut, joten diktaattorien elämänkerrat olivat parhaimmillaankin ylimalkaisia. Lähinnä mässäilin styrankien hirmuteoilla ja "huippusaavutuksilla", käyttäen todellista tai kuviteltua tietopohjaa joka minulla sattui kustakin herrasmiehestä olemaan.

Seuraavissa inkarnaatioissa diktaattoreja oli kymmenen per sivu ja sivujakin kaksi. Laajensin ja tarkensin elämänkertoja, jota varten tein ihan oikeaa tutkimustyötä. Astetta vakavammaksi tutkimustyöni muuttui, kun ryhdyin lisäämään 'Pörssiin uusia diktaattoreja.

Vuoden 2008 uudistus antoi jokaiselle diktaattorille oman sivun. Se antoi elämänkerroille ja muulle informaatiolle ennennäkemättömän määrän tilaa. En kuitenkaan ryhtynyt kunnolla toimeen ennen kuin vasta nyt, uusin ja päivitin kyllä yksittäisiä kirjoituksia mutten saattanut elämänkertoja yhtenäiseen kuosiin.

Diktaattorit ovat äärimmäisen mielenkiintoisia otuksia. Uudistetuissa elämänkerroissa pyrin käsittelemään heitä entistä kattavammin ja kokonaisvaltaisemmin. Palautetta on pakko, kuten aina, lähettää.

Seuraavaksi vaihdan tutkimusmoodiin. Olen kirjoitusurakkani jälkeen täysin turtunut näihin iänikuisiin samoihin heppuihin, joten en millään kykene heti kääntämään kirjoituksiani englanniksi vaan janoan uutta verta! Diktaattori tai kaksi viikossa tai parissa, sanokaa minun sanoneen! Viimeistään kahden viikon päästä 30 on täynnä.