Diktaattoripörssi

Robert Mugabe listautuu. Tervetuloa, Zimbabwen oma Roope-setä!

Julkaistu

Toivottakaa tervetulleeksi Robert Mugabe, diktaattori jota ei saada suistettua pois vallasta. Ei, vaikka hän tekisi maalleen i-han mi-tä ta-han-sa.

Robert Mugabe johti Zimbabwen itsenäisyyteen. Johdettuaan maan itsenäisyyteen hän johti sen pysähtyneisyyteen, ja johdettuaan Zimbabwen umpikujaan hän johti sen lopulta kadotukseen.

Tuhottuaan Zimbabwen Mugabe on takertunut valtaansa valtaan takertumisen ilosta, eikä suostu päästämään irti. Vielä yhdeksänkymmentävuotiaana Mugabe puhkuu lännenvastaista uhoa, ja vannoo ajavansa viimeisenkin valkoisen miehen ulos Zimbabwesta.

Tein muutakin. Haun ja sellaista. Lisäsin muutaman diktaattorin (Hissene Habre, Bashar al-Assad, Porfirio Diaz) esilistalla. Ajatuksenani on keskittyä tuomaan eloa 'Pörssiin kirjoittamalla vielä vallassa olevista diktaattoreista. Lukashenka ja al-Assadin perhe ovat vuorossa seuraavaksi.