Diktaattoripörssi

Ramfis Trujillo listautuu. Toivottakaa tervetulleeksi Dominikaanisen tasavallan liukas playboy.

Julkaistu

Rafael Trujillo hallitsi Dominikaanista tasavaltaa kolmekymmentä vuotta. Ramfis Trujillo hallitsi satakuusikymmentä päivää, ja nekin vastentahtoisesti.

Kaikista Diktaattoripörssin diktaattoreista Ramfis Trujillon tarina on mielestäni kaikkein surullisin. Syntyä nyt Rafael Trujillon lapseksi, kaikista maailman ihmisistä joutua tämän hirvittävän ihmispedon ikeeseen.

Ei siis ihme, että Ramfisista varttui aikuinen jolla oli pahoja ongelmia. Eikä kaikkein vähäisimpänä sellainen ongelma, että isä oli päättänyt koulia pojastaan seuraajan eikä poikaa niinkään kiinnostanut valta vaan raha ja ennen kaikkea rahan mahdollistama mukava elämä.

playboy Kutsuttakoon sitä "diktaattorin poika"-syndroomaksi. Ramfis Trujillo ei ole sen ainoa henkilöitymä, mutta hän on ehkä paras. Siksi päätin pika pikaa listata Ramfiksen täsmentääkseni ja testatakseni aiemmin hahmottelemaani ja julkaisemaani diktaattorien taksonomiaa.