Diktaattoripörssi

Fulgencio Batista listautuu pörssiin. Tervetuloa, suuri ryöstäjä ja sortaja!

Julkaistu

Toivottakaa tervetulleeksi Kuuban ehkä vähemmän tunnettu diktaattori Fulgencio Batista, mies joka hallitsi Kuubaa vaihtelevan verisesti kahteen otteeseen ja yhteensä yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Fulgencio Batista

Fulgencio Batista hallitsi Kuubaa diktaattorina kahteen otteeseen kolmessa eri roolissa. Ensin hän oli progressiivinen työväen tuella ratsastava sosialistipopulisti, ja myöhemmin hänestä tuli läpimätä mafiaa, Yhdysvaltoja ja rikkaita nuoleskeleva ryöstäjä ja murhaaja.

Batista on ehkä vähemmän tunnettu Kuuban kahdesta peräkkäisestä diktaattorista, ja hänen kaksi keskenään erilaista valtakauttansa jäävät aivan turhaan Fidel Castron superpitkän kauden varjoon.

Nämä kaksi miestä, Batista ja Castro, kuuluvat samaan jatkumoon, joten on ainoastaan luonnollista että Batista listautuu Diktaattoripörssiin sijalle 22, hönkimään vihamiehensä Fidel Castron takaraivoon. Kaksi miestä menee kehään kuoloon, aseenansa vain nyrkit ja hampaat terävät. Yksi tulee ulos. Kumpi se on?