Diktaattoripörssi

Diktaattoripörssi onnittelee Turkmenistanin uutta presidenttiä

Julkaistu

Diktaattoripörssi onnittelee lämpimästi Turkmenistanin uutta presidenttiä Serdar Berdimuhamedowia. Maailmaan on syntynyt uusi diktaattori!

Serdar Berdimuhamedow

Serdar Berdimuhamedow, Turkmenistanin voittamattoman presidentin Gurbanguly "Suojelija" Berdimuhamedowin poika, valittiin maaliskuun 2022 vaaleissa Turkmenistanin uudeksi presidentiksi.

Serdar Berdimuhamedow, Turkmenistanin demokraattisen (toim. huom. käytännössä ainoan laillisen!) puolueen ehdokas, sai vapaissa ja rehellisissä henkilövaaleissa noin 73 prosenttia kaikista äänistä. Se kuvastaa Turkmenistanin kansan presidenttiään ja presidentin sukua kohtaan tuntemaa syvää luottamusta ja perusteellista kunnioitusta.

Serdar Berdimuhamedow syntyi vuonna 1981 Ashgabatissa, maan pääkaupungissa. Hän on koulutukseltaan teknologia-alan insinööri, ja työskenteli valmistuttuaan 2001 ruoka- ja viinialalla.

Lahjakas nuori Serdar aloitti poliittisen uransa vuonna 2008. Sillä, että hänen isästään oli muutamaa vuotta aikaisemmin tullut, maan isän Saparmurat Nijazovin yllättäen kuoltua, Turkmenistanin diktaattori, ei ole asian kanssa tekemistä.

Serdar oli paitsi älykäs, myös uuttera, ja hänet nimitettiin vuosien varrella aina vain korkeampiin virkoihin. Lopulta, vuonna 2021, Serdar nimitettiin varapääministeriksi. Virka oli sama, josta isä-Berdimuhamedow aikanaan ponnisti presidentiksi.

Poliittisen uransa ohella Serdar ehti myös väitellä tohtoriksi Turkmenistanin tiedeakatemiassa. "Kansakunnan poikana" laajalti tunnettu Serdar on ehtinyt menneisyydessään palvella Turkmenistanin armeijassa, ja hän toimii puheenjohtajana Turkmenistanin korkeimmissa koira- ja hevosyhdistyksissä.

Diktaattoripörssi onnittelee. Maailmaan on syntynyt uusi diktaattori, ja samalla heräsin pohdiskelemaan taksonomiaani. Aion muovata sitä vähän. Lisäsin uuden dynastia-luokittelun, jonka alle laitan Diktaattoripörssistä löytyvät perheet. Nykyinen "pojasta polvi paranee"-termi tarkoittaa vähän eri asiaa.

Koska tavakseni on viime aikoina tullut antaa kirjoittamattomille diktaattoreille numero, listaan Serdarin samalla pörssin viimeiselle sijalle. Olkoon valtakautesi pitkä ja menestyksekäs niin että ponnistat sieltä ylös, oi Turkmenistanin ja Diktaattoripörssien kansakuntien suuri poika!