Diktaattoripörssi

Uusintakierros: Afrikan kolme hullua diktaattoria

Julkaistu

Uusien diktaattorien lisäksi ohjelmassani on tehdä lisätutkimustyötä ja päivittää aikaisemmin listattujen diktaattorien tekstit vastaamaan vuoden 2020 uutta formaattia. Ensimmäisenä vuorossa ovat "lempidiktaattorini", Afrikan kolme hullua.

Idi Amin

Jean-Bédel Bokassa, Francisco Macías Nguema ja Idi Amin ovat kolmikko, jonka mukaan voi oikeastaan määritellä stereotyyppisen "hullun diktaattorin".

Muiden maanosien on vaikea tarjota julmuudessa tai häiriintyneisyydessä vastusta "Berengon hirviölle", "Ugandan teurastajalle" ja "Päiväntasaajan Guinean ainutlaatuiselle ihmeelle". He ovat suosikkidiktaattorejani, jos sallitte minun käyttää näin iloiselta kuulostavaa ilmausta, nimenomaan eksentrisyytensä ansiosta.

Jos minun pitäisi nimetä yksi lempidiktaattori, sen täytyisi olla Jean-Bédel Bokassa. Bokassan kruunajaiset ja kaikki hänen keisarilliseen korkeuteensa liittyvä saa minut haltioihini. Voi jospa olisin voinut olla siellä!

Henkilökohtainen ihastukseni keisaria kohtaan on kiistämättä vuosikausien ajan saanut minut suosimaan Bokassaa pörssikursseissa. Nyt olen kuitenkin tullut siihen lopputulemaan, että Macías ansaitsee nousta korkeammalle, lähes Pol Potin rinnalle.

Seuraavaksi aion tehdä jatkotutkiskelua ja uusintakirjoittelua Pol Potin ja "suuren kolmikon" (Hitler, Stalin, Mao) parissa, ratkaistakseni järjestyksen pörssikärjessä. En ole vielä yhtään varma suuren ruorimiehen loppusijoituksesta.