Diktaattoripörssi

Diktaattorit, Turkmenistan

Saparmurat Nijazov

Saparmurat Nijazov

Vallassa
27.10.1991 - 21.12.2006
MaaTurkmenistan

Saparmurat Nijazov muokkasi Turkmenistania kiihkeästi omaksi kuvakseen kunnes aikainen poismeno keskeytti lupaavasti alkaneen työn. Suurta johtajaa jäivät kaipaamaan kaikki maailman kirjastoista ja eläkkeistä vapautetut luita pureskelevat turkmeenit. Vain Ruhnama, Nijazovin kirjallinen suurteos, lohdutti kansakuntaa sen suurimman surun päivänä.

Gurbanguly Berdimuhamedow

Gurbanguly Berdimuhamedow

Vallassa
21.12.2006 - 19.3.2022
MaaTurkmenistan

Eräänä kauniina päivänä hammaslääkäri Gurbanguly Berdimuhamedow sai Turkmenistanin diktaattorista uuden potilaan. Se oli alkusysäys tarua ihmeellisemmälle totuudelle, jossa lääkäristä tulee diktaattorin seuraaja, miljoonien palvoma kaikkivoipa ja erehtymätön Arkadag, Turkmenistanin kansan suojelija.

Serdar Berdimuhamedow

Serdar Berdimuhamedow

Vallassa
19.3.2022 -
MaaTurkmenistan

Serdar Berdimuhamedowin poikkeuksellinen lahjakkuus ilmeni jo varhain. Kaikkien rakastama, ainutlaatuisen tarmokas nuori Serdar opittiin tuntemaan kansakunnan poikana. Vuoden 2022 presidentinvaaleissa 40-vuotias Serdar sai maanvyörymävoiton, ja hänestä tuli kansakunnan isä. Sillä, että hänen oma isänsä oli Turkmenistanin edellinen diktaattori, ei ollut asian kanssa tekemistä.