Diktaattoripörssi

Luokittelu: kannibaali

Nämä diktaattorit söivät, tai ainakin heidän väitetään syöneen, ihmislihaa. Kannibalismisyytöksiä on helppo käyttää propagandana sekä herättämään pelkoa että demonisoimaan vihollista, joten ethän niele väitteitä purematta?

Toisaalta Bokassa jätettiin tuomitsematta ihmissyönnistä lähinnä koska muita helpommin käsiteltäviä syytteitä oli vino pino, joten ken tietää? Lopetan arvuuttelun lainaamalla marsalkka Idi Amin Dadan kuolematonta viisautta: "Se ei ole minua varten. Maistoin ihmislihaa, se oli liian suolaista makuuni."

Diktaattorit

Idi Amin

Idi Amin

Vallassa
25.1.1971 - 11.4.1979
MaaUganda

Idi Aminin valtakaudella Ugandan vesivoimalan luukut tukkeutuivat ruumiista, joita diktaattorin veriset "puhdistukset" tuottivat Niiliin kuin liukuhihnalta. Amin myönsi itselleen prameita kunniamerkkejä ja julisti itsensä Skotlannin kuninkaaksi. Hän oli höpsöttelevän seuramiehen viittaan verhoutunut vainoharhainen ja verenhimoinen tyranni.

Jean-Bédel Bokassa

Jean-Bédel Bokassa

Vallassa
1.1.1966 - 21.9.1979
MaaKeski-Afrikan tasavalta

Jean-Bédel Bokassa rakasti oman suuruutensa ylistämistä. Hän ei tyytynyt olemaan elinikäinen presidentti, vaan kruunautti itsensä keisariksi. Hän hauskuutti keisarillista korkeuttaan syöttämällä vihollisiaan diplomaateille, ja myöhemmin, kun hänet oli syrjäytetty, Bokassasta tuli kolmastoista apostoli ja paavin salarakas.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo

Kauan sitten, kaukana Afrikassa, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo oli pienen, tuntemattoman ja köyhän maan julma tyranni. Sitten hän löysi paljon öljyä ja hänestä tuli pienen, tuntemattoman ja köyhän maan julma ja ökyrikas tyranni.