Diktaattoripörssi

Pörssi

Diktaattorien sijoitus Diktaattoripörssissä lasketaan salaisella, vain Puhemiehen ja hänen uskollisimpien kätyriensä tuntemalla kaavalla. Äänet lasketaan Venezuelan hallituksen lahjoittamilla luotettavilla Dominion™-äänestyskoneilla.

Diktaattorihausta löydät kaikki diktaattorit, myös ne onnettomat jotka eivät vielä ole ehtineet saada rankingia.

Tito

41. Tito

Vallassa
7.3.1945 - 4.5.1980
MaaJugoslavia

Jugoslavian johtaja Tito säilytti valtansa, vaikka uhmasi Neuvostoliittoa itsenäisellä ja sitoutumattomalla linjallaan. Tito oli tärkein Jugoslaviaa koossapitävä voima, ja diktaattorin kuoltua liittovaltio kaatui kymmenessä vuodessa omaan mahdottomuuteensa.

Jean-Claude Duvalier

42. Jean-Claude Duvalier

Vallassa
21.4.1971 - 7.2.1986
MaaHaiti

Jean-Claude Duvalierista tuli 19-vuotiaana maailman nuorin elinikäinen presidentti, vaikka hän olisi itse halunnut olla pelkkä liukas playboy. Jean-Claude varasti minkä kykeni ja pakeni kumouksen koittaessa lentokoneen ruuma pullollaan kansalta varastettuja rikkauksia.

Francisco Franco

43. Francisco Franco

Vallassa
1.4.1939 - 20.11.1975
MaaEspanja

Francisco Franco nousi valtaan verisen sisällissodan jälkeen. Hän oli akseliin kallellaan, mutta pysyi viisaasti erossa toisesta maailmansodasta. Franco palautti monarkian mutta ei monarkkia, ja toimi "jumalan armosta" autoritäärisenä, kansallismielisenä sijaishallitsijana aina kuolemaansa asti.

Aljaksandr Lukašenka

Aljaksandr Lukašenka nousi itsenäisen Valko-Venäjän presidentiksi maan ensimmäisissä ja viimeisissä vapaissa vaaleissa 1994, valtaapitäviä kritisoineen populistisen kansanliikkeen ehdokkaana. Lukašenka, jonka tiedetään ylpeästi kehuneen itseään Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi, on johtanut maataan kuin Neuvostoliitto ei olisi hajonnutkaan, Moskovasta tukea tarvittaessa anoen.

Roman von Ungern-Sternberg

45. Roman von Ungern-Sternberg

Vallassa
13.3.1921 - 21.8.1921
MaaMongolia

Roman von Ungern-Sternberg hallitsi itsenäistä Mongoliaa diktaattorina vain muutaman villin kuukauden. "Verisen paronin" huikeista seikkailuista matkalla vallankahvaan voimme kaikki kuitenkin oppia jotain: matka on usein paljon tärkeämpi kuin päämäärä.

Luis Somoza Debayle

46. Luis Somoza Debayle

Vallassa
29.9.1956 - 13.4.1967
MaaNicaragua

Luis Somoza Debayle peri isältään maan ja maan suurimman korporaation. Hänen aikakaudellaan sorto oli Nicaraguassa lievempää, mutta korruptio yhtä mehevää. Nicaragua ajautui sisällissotaan, mutta diktaattori ei ehtinyt katsoa sitä korttia loppuun asti menehdyttyään sydänkohtaukseen 44-vuotiaana.

Ramfis Trujillo

47. Ramfis Trujillo

Vallassa
30.5.1961 - 17.11.1961
MaaDominikaaninen tasavalta

Diktaattori-isä yritti parhaansa mukaan muovata Ramfis Trujillosta omaa peilikuvaansa, mutta onnistui vain puoliksi. Pojasta kasvoi kyllä julma sadisti, mutta Ramfis oli epävakaa eikä häntä kiinnostanut hallitseminen. Isän jouduttua salamurhatuksi Ramfis ehti kostaa salaliittolaisille, mutta hänen valtakautensa jäi tyngäksi.

Serdar Berdimuhamedow

Serdar Berdimuhamedowin poikkeuksellinen lahjakkuus ilmeni jo varhain. Kaikkien rakastama, ainutlaatuisen tarmokas nuori Serdar opittiin tuntemaan kansakunnan poikana. Vuoden 2022 presidentinvaaleissa 40-vuotias Serdar sai maanvyörymävoiton, ja hänestä tuli kansakunnan isä. Sillä, että hänen oma isänsä oli Turkmenistanin edellinen diktaattori, ei ollut asian kanssa tekemistä.