Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Lax,

Voisko RKP:n kielipoliittisen diktatuurin lisätä?

Sortaja,

Tänne pörssiin voitaisiin lisätä Japanin ex-pääministeri Hideki Toho siis Tojo, joka aloitti kamikaze iskut.

Huolestunut,

Eikö kukaan ole huomaanut salakavalaa diktaattoria, joka haalii valtaa ja terrorisoi koko maailmaa mediaa, pelottelua, rahaa ja patriotismia taitavasti hyväksikäyttämällä. Vai ollaanko liian "jenkkimielisiä" huomataksemme sitä? Vai johtuuko se kenties pelosta? Minusta George W. Bush, yksi maailman suurimmista rikollista kuuluisi listalle! Vihreä äänestäjä

Lähes koko Diktaattoripörssin olemassaoloajan George W. Bushia -- Diktaattoripörssissä ("ystävien" kesken?) Maailman Viisainta Miestä -- on ehdotettu listattavaksi, ja joka kerta olen kieltäytynyt. George W. Bush on vaarallinen. Hän ja hänen uuskonservatiivinen valtaklikkinsä ovat saaneet kaksituhatluvulla satavarmasti aikaan enemmän pahaa kuin kukaan tyranni tällä listalla samaan aikaan. Hän terrorisoi maailmaa, ja halventaa meitä ajatuksillaan. Jos minulta kysytään, hän on yksi aikamme suurimmista gangstereista ja rikollisista. Siitä huolimatta uskon kahteen seikkaan. Yksi: George W. Bush ei ole tyranni, vaan kaksilla maailman mittakaavassa vapailla vaaleilla valittu johtaja joka jättää postinsa (Luojan kiitos) aivan kohta. Kaksi: hän ei ole läheskään yhtä tyhmä kuin miltä bushismit ja harhautuneet ajatukset saavat hänet näyttämään. Ensimmäinen fakta blokkaa hänet 'Pörssistä. Toisen vuoksi pelkään häntä enemmän kuin monet muut.

FeldMarschall,

Herr Kekkosen kysymykseen voisi lisätä, että entä tällaiset "klikit" kuten Myanmarin ja Argentiinan sotilasjuntat? Ovatko ne siis itsessään listaamiskelpoisia, vai edustaako näitä junttien päämiehet, kuten Than Shwe?

Puhemiehen linjanveto projektin alusta on, että kaikkien 'Pörssin tyrankien on oltava yksilöitävissä. Juntan johtava kenraali, ei itse junttaa. Jos juntalla ei ole johtavaa kenraalia, odottakoon aikaa parempaa. Perheyrityksistä listataan isät ja pojat ja serkut erikseen. Sortavien järjestelmien osalta sama juttu: ei siis apartheidia. Pahat korporaatiot jätämme tyystin ystävällemme Osakepörssille. Damn, it feels good to be a banksta!

Urho Kaleva Kekkonen,

Alla olevan viestin 1. kappaleen lopun pitäisi kuulua: "ovatko sellaiset hirmuvaltiuspyrkimyksiä esittäneet wannabe-styrankit, jotka ovat saavuttaneet vain rajoitetun tai kyseenalaisen valta-aseman, listauskelpoisia?"

Politbyroo on istunut asian tiimoilta, ja todennut ettei se ole valmis tekemään asian suhteen lopullista päätöstä; se linja, joka tuomitaan myöhemmin revisionistiseksi, jää tässä vaiheessa hämäräksi, ja listaukset harkitaan tapauskohtaisesti. Tekeekö epäonnistuminen diktaattorista vähemmän kelpoisen listattavaksi? Annamme kansan päättää! Sijoittamattomien osastollehan mahtuu populaa vaikka kuinka. Mainitsemistasi tapauksista Roman von Ungern-Sternberg on mielestäni erittäin mielenkiintoinen tapaus, ja tervetullut 'Pörssiin jo sillä perusteella. Quisling taas... en tiedä. Synonyymi kavaltajalle, mutta hän oli käsittääkseni *pelkästään* viheliäinen kollaboratööri ja saksalaisten sätkynukke. Quisling on rajatapauksia. Jos hän kelpaisi, silloinhan pitäisi ottaa mukaan esimerkiksi Puolan kenraalikuvernööri Hans Frank ja monia muita Hitlerin hännystelijöitä. Vaikeita kysymyksiä, perin vaikeita. Katsotaan tapauskohtaisesti, eivät ne näkyville kuitenkaan pompsahda ennen kuin politbyroo painaa ok-nappia.

Urho Kaleva Kekkonen,

Diktaattorien listausmahdollisuus sai minut pohtimaan periaatteellista linjakysymystä: ovatko sellaiset hirmuvaltiuspyrkimyksiä esittäneet wannabe-styrankit, jotka ovat saavuttaneet vain rajoitetun tai kyseenalaisen valta-aseman? Esimerkkinä tällaisista vaikkapa jo ehdotettu tyylikkään mielipuolinen paroni Ungern-Sternberg tai ystävällismielisen naapurimaamme Norjan ministeripresidentti ja saksalaisten sätkynukke Vidkun Quisling?

Rautakansleri,

Tervehdys, Oi Arvoisa Toveri Yli Kaikkien Pörssien. Korviini on kantautunut huhu, ettei Itävallan suurta nimeä Engelbert Dollfussia ole pörssissä mainittu ollenkaan. Niin ikään Venäjällä vaikuttanut ja hetken ajan Mongolian diktaattoriksi noussut Roman von Ungern-Sternberg puuttuu, vaikka hänessä mielestäni olisi selkeää top 10 ainesta. Arvoisa Puhemies, me kansliassa toivomme, että otat ehdotuksemme vakavasti vastaan.

Herra Rautakansleri! Olette täysin oikeassa, ja Puhemies voisi listata kumpaisenkin herran. Mutta silloin Puhemies keräisi kunnian, joka kuuluu Teille. Niinpä Puhemies pyytää teitä lisäämään sankarinne Pörssiin omin käsin. Me moderoimme heidät, jonka jälkeen voitte kertoa heistä lisää jos haluatte!

PitkaMasa,

Uuden pörssin myötä uskaltauduin jopa liittyä mahtavaan puolueeseen. Nyt kelpaa selailla maailman mahtajien edesottamuksia. Heil Diktaarrotipörssi ja jumalallisen nerouden ilmentymä Pekkis!

Puhemies toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi. Puolue tarvitsee juuri kaltaistanne uhrattavaa tykinruok... eh, potentiaalista johtaja-ainesta! Toivottavasti jäsenyytenne puolueessamme on kestävä ja antoisa!

Kamreeri Tuominen,

Vaikuttavaa! Uusi diktaattoripörssi. Suuri oli suruni kun erehdyin luulemaan että diktaattoripörssi tulee romahtamaan, mutta nyt on iloni ja auvoni rajaton. Vain yksi asia askarruttaa - missä on anarkos?

Kiitos, ja pahoitteluni jos sain sinut pahoittamaan mielesi. Anarkos on organisoitunut puolueeksi, eikä ole enää lainkaan niin anarkistinen, mutta tavoitteemme on edelleen sama: kampittaa Maailman Viisain Mies®. Eikä meidän, voin luvata, tarvitse enää odottaa kauaa nähdäksemme päivän, jolloin presidentin nimi EI ole Bush.

FeldMarschall,

Ah... Tätä Diktaattoripörssin uutta tulemista onkin jo odotettu kauan. Ei siinä vanhassakaan mitään valittamista ollut, mutta kyllä tätä on ilo katsella ja selailla.

Oi, on todella mukava kuulla tehneensä jotain odotettua. Kiitos siis! Olen iloinen että pidät siitä mitä odotit, ja kyllä se vielä tästä "valmistuukin" syksyn ja talven mittaan.

Vakoile D-pörssiä