Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Bottisuojaukseni on turhan kökkö joten tämä on disabloitu kunnes saan sen korjattua.
Nabullione,

Ai niin, ja löytyypä diktaattoreita Etelä-Koreastakin. -Park Chung Hee (vallassa 1961-1979) nousi valtaan verettömällä vallankaappauksella, ja hänen ansiostaan Etelä-Korean talous nousi melkoisesti. Hän muutti aluksi perustuslakia niin että pääsi lisäkaudelle ja mitätöi sitten perustuslain täysin ja otti käyttöön uuden joka lisäsi presidentin valtaa. -Chun Doo Hwan (vallassa 1980-1988)

Aina vain paranee. :D

Nabullione,

Pahoittelen tätä postaustahtia, mutta tuli mieleen jälleen muutama tyranni.. -David Dacko, Keski-Afrikan tasavalta (vallassa 1960-1966 ja 1979-1981) -Gamal Abdel Nasser, Egypti (vallassa 1954-1970) -Houari Boumediene, Algeria (vallassa 1965-1978) -Gnassingbé Eyadéma, Togo (vallassa 1967-2005) -Victoriano Huerta, Meksiko (vallassa 1913-1914) -Jorge Ubico, Guatemala (vallassa 1931-1944) -Muhammed Omar, Afganistan (vallassa 1996-2001) -Muhammad Zia-ul-Haq, Pakistan (vallassa 1978-1988) -Sukarno, Indonesia (vallassa 1949-1966) -Ngô Ðình Diệm, Etelä-Vietnam (vallassa 1955-1963)

Vautsi! Näyttää siltä että tiedät aiheesta ainakin yhtä paljon kuin minä!

Nabullione,

Neuvostodiktaattorit Lenin, Hrushtshov ja Brežnev saattavat kelvata 'Pörssiin. Myös Venäjän viimeisestä tsaarista, Nikolai II:stä, voisi ehkä lisätä artikkelin vaikka täällä ei juuri monarkkeja listatakaan.

Oi, Lenin, tuo mies joka keksi modernin terrorin! Hän ehkä, mutta Hrustsev ja Breznev... ne on vähän tylsiä byrokraattisia pönöttäjiä.

Nabullione,

Korjaus edelliseen viestiini: Yahya Jammeh, ei Alhaji Jammeh, mistäköhän sekin tuli...

Nabullione,

Tässä loput tietämistäni harvoista vallassa olevista diktaattoreista siltä varalta että sinulle, öh, Teille, tulee joskus olemaan aikaa ja intoa kirjoitella. -Abdelaziz Bouteflika, Algeria -Ashraf Ghani Ahmadzai, Afganistan -Pierre Nkurunziza, Burundi -Raul Castro, Kuuba (saattaa olla laskettavissa diktaattoriksi) -Alhaji Jammeh, Gambia -Nursultan Nazarbaev, Kazakstan -Hassan Rouhani, Iran -Abd Rabbuh Mansur Al-Hadi, Jemen -Omar Al-Bashir, Sudan -Gurbanguly Berdimuhammedow, Turkmenistan (Turkmenbashin seuraaja) -Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Yhdistyneet arabiemiirikunnat -Nouri Abusahmain, Libya -Mohamed Ould Abd Aziz, Mauritania Varmaankin tiedät jo aika monesta näistä, mutta listasin tähän joka tapauksessa.

Kiitos! Tutkin ja lisään placeholderit vähintään! :)

Nabullione,

Joitakin tällä hetkellä vallassa olevia diktaattoreita: -Qaboos bin Said Al-Said, Oman -Jose Eduardo dos Santos, Angola -Haji Waddaulah, Brunei -Muhammad Fuad Masum, Irak -Hamad bin Isa Al Khalifa, Bahrain Lisäksi vielä pari muuta diktaattoria, jotka voisivat olla maininnan arvoisia: -Samuel Doe, Liberia -Getulio Vargas, Brasilia

Kiitti! Osa onkin tuttuja, mutta perehdyn loppuihin. Olen myös tekemässä refreshiä saitille, ja koitan samalla siinä miettiä keinoja joilla saisin vähän vähemmällä vaivalla *jotain* järkevää eri styrankeista linjoille vrt. kirjoita pitkä tarina!

Nabullione,

Mahtava sivusto! Jatka ihmeessä hyvää työtä!

Kiitos!

Joona,

Missä viipyvät Əliyevit, Putin, Erdogan ja Lukashenko?

Jos kerkeäisin kirjoittamaan :( Mutta katsotaan josko saisin mietittyä vähän uusiksi konseptia samalla kun päivitän teknon niin että saisin tyyppejä "linjalle" vähän pienemmällä vaivalla (vrt kirjoita pitkä tarina)

Mikke Madjaari,

Unkarin tämänhetkinen kehitys on erittäin huolestuttavaa. Pääministeri Viktor Orbán ja hänen Fidesz-puolueensa ovat nakertaneet Unkarin demokratian perustaa ja heikentäneet median, oikeuslaitoksen sekä keskuspankin poliittista riippumattomuutta. Lisäksi Orbán on avoimesti kertonut ihailevansa Putinin Venäjää ja Erdoganin Turkkia ja pitää näitä kyseisiä maita Unkarin uusina esikuvina.

Diktaattoripörssin kannalta kuvailisin kehitystä erittäin *lupaavaksi*, en huolestuttavaksi. Tappio maailmalle on usein voitto D-pörssille.

El Niño,

Argentiinan Jorge Videla, Brasilian Getúlio Vargas ja Perun Alberto Fujimori eivät ole vielä edes esilistalle päässeet. Hekin ansaitsisivat paikkansa DP:ssä. Kuten myös Venezuelan Hugo Chávez ja hänen seuraajansa Nicolás Maduro. Hienoa, että Meksikon Porfirio Díaz on päässyt esilistalle. Lisäksi Nicaraguan nykyinen presidentti Daniel Ortega on vienyt maataan ja hallintoaan itsevaltaisempaan suuntaan.

Olette oikeassa. Yritän!

Ortega on mielenkiintoinen hahmo. Taistelihan hän Somozaa vastaan, ja nyt on itsevaltaistunut itse. Huoh. Valta turmelee?