Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Bottisuojaukseni on turhan kökkö joten tämä on disabloitu kunnes saan sen korjattua.
Joona,

Hei taas, arvon Puhemies... haluaisin raportoida suorastaan hirvittävästä kirjoitusvirheestä Josif Stalinia käsittelevällä sivulla - hän syntyi vuonna 1878, ei 1887. Anteeksi häiriö.

Joona,

Hideki Tojo saattaisi olla maininnan arvoinen. Tämä veijari tapatti vuosina 1941-1944 yli viisi miljoonaa ihmistä ja itse ainakin laskisin hänet diktaattoriksi.

Abdullah Öcalan,

Nyt kun tuolla Turkissa oli tuo epäonnistunut vallankaappausyritys, niin Erdogan on näyttänyt todelliset kasvonsa. Hän sopisi erittäin hyvin listalle. Mies on ainakin laittanut kunnon puhdistukset toimeen Turkin armeijassa, oikeuslaitoksessa, koululaitoksessa ja poliisissa. Muutamia nyt mainitakseni. Myös niitä kaappaukseen osallistuneita ja antautuneita sotilaita kohdeltiin suht'koht rankalla tyylillä. Lisäksi Erdogan on rakennuttanut itsellensä hulppean palatsin, jossa ei ole kustannuksissa pihistelty. Maa, jolla ei ole edes kunnon öljytuloja, mistähän lie saanut fyffet palatsinsa rakentamiseen, turismista? Eiköhän näillä kriteereillä voisi jo harkita miehen ottamista esilistalle, ja sitten ehkä postuumisti päälistalle :-)?

Erdogania pitää ainakin *seurata*, se on varmaa. Lupaava nuori mies tämä Turkin turjake!

Joona,

Täällä voisi mainita myös Vladimir Leninin.

Voisi, ilman muuta!

Stalin vaikuttaa Jeesuksen uudelta tulemiselta Diktaattoripörssin mukaan,

"One hitler shall henceforth be a unit of measurement equal to 6.0*106 human deaths. Standard SI prefixes apply. Thus Harold Shipman's achievements amount to 36 microhitlers. The true utility of the hitler as an SI unit is it allows useful unit conversions. For example: the EPA currently values a human life as being worth 6.9 million us dollars (6.9 megadollars). A simple unit conversion thus gives us 1 hitler is equivalent to -41,400,000,000,000 dollars. (-41 teradollars). It can therefore be quantitatively established whether or not someone is "worse than hitler". When congress failed to pass a stimulus bill in 2008 the market lost 1.2 trillion dollars in 1 day, roughly equivalent to 29 millihitlers. Joseph Stalin is the only human I know of who can be called worse than hitler, as his achievements clocked roughly 5 hitlers. When your bank nails you with a 35 dollar fine, you can confidently tell the teller that they are currently fucking you over to the tune of 84 picohitlers and ask if they have a very tiny auschwitz behind the counter." Voittajat kirjoittavat historian.

Joo, tosta jutusta (Redditissä joskus vuosia sitten?) mä inspiraation hitlerin käyttöönottoon mittayksikkönä sain. Mutta "oma versioni" ei ehkä ihan laske sitä noin eksaktisti. :P

Pablo Escobar,

Jees, onhan tää aivan loistavaa settiä! Kaveri antoi FB:ssä linkkivinkin. Tuli luettua putkeen monen diktaattorin elämänkerta, noin kertarykäisyllä. Voi kun koulussa olisi opetettu historiaa tähän tyyliin, niin se olisi ehkä kiinnostanut hieman enemmän silloin aikoinaan. Keep up the good work!

Kiitos, Don Pablo, kauniista sanoistasi! :)

Suuri Bwana,

Mieltäni on askarruttanut viime aikoina mahdollinen Führerin pakeneminen sukellusveneellä Argentiinaan. Vaikka asiaa on spekuloitu pitkään historiassa kuitenkin yleisenä totuutena pidetään tuota bunkkerikohtaloa. Ja aina muistetaan mainita, että Aatu olisi kuitenkin jo haudassaan, vaikka olisikin paennut. Mutta silti tuo pakenemisen mahdollisuus mietityttää joskus yön pimeinä tunteina... mitähän se Aatu sitten mahtasikaan puuhata pampalla? Kasvattiko nauriita vai puuhasiko uutta tulemistaan?...

Tästä aiheesta on oikein kirjakin. Luin sen taannoin. Siinä oli kaikenlaisia näkemyksiä Aatun elämästä vanhempana herrasmiehenä Etelä-Amerikassa.

Teoria on minustakin jännittävä ja ennen kaikkea mielikuvitusta kiihottava. En silti usko siihen. Bormannihan myös "pakeni" ja katosi maan alle ainoastaan löytyäkseen vuosikymmeniä myöhemmin berliiniläisen risteyksen alta kuolleena kuin kivi.

Venäläisillä on käsittääkseni Führerin kallon pala tallessa. Voisikohan siitä saada DNA:ta, jota voisi verrata Hitlerin elävien sukulaisten perimään? Saataisiin tähän "mysteeriin" lopullinen ratkaisu (sanaleikki tarkoituksellinen).

Tithook,

Kiitokset mahtavasta sivustosta! Olen itsekkin diktaattoreihin hurahtanut.

Ole hyvä! Kiva että tykkäät! Koitan taas jossain vaiheessa aktivoitua kirjoittamaan jotakin. :)

hallitsee liigaa,

(itse) Kale sinne pörssiin ja äkkiä!

Pökkö,

Kikkeli on jo vähän sillai 'odottelemassa'.

Paranee vain.