Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Se onneton Lapa,

Kuinka kaikkitietäväinen Pekkiksemme on voinut unhoittaa, ah tuon niin kauniin, Pohjois-Korean hallitsijan, Kim Il-Sungin syntymäpäivät?

Il Duce,

Tarkoittaako tämä sitä, että Diktaattoripörssi 2.0 myöhästyy epämääräisen ajan? P.S. Hyvää uutta vuotta Puhemiehelle.

Kyllä, sitä se nimenomaan tarkoittaa. Olen valitettavan kiireinen sellaisten projektien parissa, jotka tuottavat kahisevaa. Kansainvälinen juutalaisbolshevikkien johtava riistokapitalismi on toisin sanoen kietonut minut korruptiosyleilyynsä.

vexi,

Pörsi-luettelojen sivujen alareunassa voisii olla samanlainen linkki luettelon muille sivuille, kuin sivun yläreunassakin. Näin suffaaja välttäisi kelaamasta sivua takaisin ylös ja jos ei kelaa, voi unohtaa, että esim top10:n lisäksi on muitakin alemmantason diktaattoreja omissa listoissaan... siisä tämä myös alaraunaan: Top 10 | Bubblin' Under | Purgatorio | Tyrankitilastot

Matti,

Pitäsköhän Noriega listata myös

Kalevi,

Kunnioituksenija pelonsekainen arvostukseni Puhemiestä kohtaan koki vakavan kolauksen hänen kritisoituaan Vanhasen pakkotyölakia 12.11.2007. Diktaattori joka vastustaa pakkotyötä on yhtä hyödyllinen kuin presidentti joka jakelee piparkakkuja kansalle, ellei sitten pipareissa ole aimoannos botuliinia joukossa. Hämmennys ja häpeä... Ja minä kun joskus uskoin edes DP:n olevan vankkumaton eriarvoisuuden, epätasa-arvon ja kovien arvojen kannattaja.

Herätysliike,

"hän on maailman suurimman ja parhaimman maan demokraattisesti valittu herra presidentti, joka johtaa Vapaan Maailman joukkoja oikeutetussa puolustuksen luonteisessa hyökkäyssodassamme idän villejä kansoja vastaan. Niin totta kuin hänen nimensä on George W. Bush, eivät barbaarit enää kauaa kiristä sivistynyttä Länttä öljyllään, luonnonvaroillaan ja halvalla työvoimallaan!" Kyllä se vaan niin on, että koko maailma menee päivä päivältä pahemmaksi. Missä raja kulkee? Diktaattorit ovat vain jäävuoren huippu maailman läpimädänneisyydessä, mutta joku niissäkin psykopaateissa aina kiehtoo enkä osaa selittää, mikä. Helkkarin hyvä sivusto. Tosin nykypäivänä jotkut ihmiset ovat vain niin käsittämättömän tyhmiä etteivät ymmärrä satiiria, ironiaa, mustaa huumoria eivätkä mitään muutakaan älyllistä loanheittoa puhumattakkaan kaiken asteisesta provosoinnista, joten tsemppiä sivuston tekijöille, jotta jaksavat kuunnella tosikkojen urputusta (jota aivan varmasti tulee). Ja pitäkää sivusto hengissä! Kehottaisin vielä harkitsemaan katolisen kirkon historian tutkimista. On nimittäin jokunen ihminen tapettu vuosien varrella Jumalan nimeen. Löytyisiköhän sieltä "diktaattoria"?

Il Duce,

Ja tänään on sitten Isä Aurinkoisen, kansakunnan isän syntymäpäivä...

vinski the bard,

Kenraali Suharto ansaitsi paikkansa ainakin minun osakesalkussani.

weysrkwrys,

Hyvä kirjahan tuo Mao-kirja on, mutta henkilökohtaisesti en kyllä ottaisi sitä täysin luotettavana lähteenä, ensinnäkin kirjassa on muutamia melko typeriä asiavirheitä (mm. Maon III vaimosta käytetään nimeä Guiyuan, mutta oikea nimi oli He Zhizhen...), toisekseen kirjan poleemisuus johtaa toistuviin ylilyönteihin jotka syövät uskottavuutta. Mao muuten nousi valtaan vuonna 1949, kuten siinä kirjassakin sanotaan.

Propaganda on toiminut...,

Luen par'aikaa suhteellisen tuoretta ja kaikkien aikojen perinpohjaisinta Maosta kertovaa elämäkertaa. Olen vasta vuodessa 1945 jolloin hän virallisesti nousi valtaan, mutta jo siihen mennessä hänen tappamiensa ihmisten määrä lasketaan miljoonissa. Suuri osa uhreista kuuluivat jopa Maon omaan armeijaan, jota hän lähetti toivottomiin taisteluihin ihan vain sen takia ettei hänen joukkonsa taistelisi verivihollisen Chiang Kai-Shekin rinnalla. Mao poikkeaa siinä mielessä muista diktaattoreista että hänellä ei ollut minkäänlaista ideologiaa vaan hänen motivaationsa oli puhtaasti vallanhimo ja sadismi. Lisäksi hän oli tiettävästi "täysijärkinen" (vaikka empatiakyky häneltä puuttui täysin), päinvastoin kuin monet muut listatut. Hän antoi niin vaimojensa kuin lastensakin kuolla kun olisi helposti pystynyt heidät pelastamaan. Tunnen listan kärkikaksikoiden tarinat myös varsin hyvin, mutta omasta mielestäni Mao on sekä Stalinia että Hitleriä pahempi tapaus.

Onneksi D-Pörssi 2.0 tulee, vaikka ehkä myöhästyykin. Siellä saat kunnioitettavan, joskin väärän mielipiteesi esille, ystäväiseni. Olen samaa mieltä kanssasi monestakin asiasta. Ensinnäkin, Mao [i]oli[/i] hyvä kirja. Toisekseen, Maolla ei todellakaan ollut ideologiaa - mutta oliko Stalinilla yhtään enempää? Tai olivatko tai ovatko Stalin, Hitler, Pol Pot, Saddam, Korean Kimit, Castro, Mobutu tai Mussolini yhtään sen vähemmän "selväjärkisiä"? Itse olen halukas diagnosoimaan monille D-Pörssin irvokkaille hahmoille vakavan psykopatian; ainakin narsistisen, osalle myös antisosiaalisen persoonallisuushäiriön. Juuri nimenomaan edellämainituista juontava häikäilemättömyys ja empatiakyvyttömyys ovat ne aseet, joilla nämä miehet ovat raivanneet tiensä maiden isiksi.

Vakoile D-pörssiä