Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Bottisuojaukseni on turhan kökkö joten tämä on disabloitu kunnes saan sen korjattua.
Kokoomuslainen kolumnisti,

Hmm...Voi voi Forström! Voisit lisäillä vaihteeksi 18 vuosisadan diktaattoreita. Tässä pari valittua. Kiina: valtiovarainministeri Heshen Portugali: Pombalin markiisi

Atari Mies,

Hyvät sivut mutta miksi täällä ei puhuta Atari-tieto koneista?

Pete,

Mitäh?! Kisa olikin jo ratjennut? Voi minua höhlää!

Pete,

Ai niin, 19 vuosisadan diktaattori saattaisivat olla: Rafael Carrera, Justo Rufino Barrios, Manuel Estrada Cabrera (1898-1920), Simon Bolivar, Juan Manuel de Rosas, Carlos Antonio Lopez, Manuel Belzu, Francisco Solano Lopez, Mariano Melgarejo, Antonio Guzman Blanco, Cipriano Castro (1899-1909), Jean-Jacques Dessalines, Henry Cristophe, Pedro Santana, Buenaventura Baez, Ulises Heureaux, Antonio Lopez de Santa Anna, Porfirio Diaz (1879-1910). Siis mikä näistä? Sivusto oli muuten [[list of dictators wikipedia]] . Parhain terveisin, Pete

Pete,

Eikös Suharto, Salazar ja Neuvostoliiton ja Kiinan Kansantasavallan johtajia voisi lisätä myös Pörssiin? Lisäksi Afrikassa on ollut hyvin paljon diktaattoreita, näihin voi perehtyä wikipedian dictator- artikkelissa. Mieluummin englanniksi, täydellisempi lista. Stalin on muuten syntynyt 1879. El Presidente voisi myös lisätä joukkoon. Terveisin, Pete

Esanssi,

[lnk]Exitus Stroessner, http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Paraguayn+ex-diktaattori+kuoli+Brasiliassa/1135221085002[/lnk]

Kirottua! Eikö tälle tuskalle jo löydy loppua! Uuden sukupolven on jo parempi kohta nousta esiin tai elämä ei ole mistään kotoisin. Tyrannia ei ole rakettitiedettä, hopi hopi!

Führer,

Banaanin voi lahjoittaa samantien kehitysapuna Ambomaahan tai ehkä mielummin kuitenkin sellaiseen paikkaan jossa se tarjoaa enemmän vaihtelua jokapäiväiseen ravintoon, vaikkapa Helsingin Kontulaan.

Kuten toivot.

Führer,

Vielä toinen arvaus banaanipakkomielteisenä: Francisco Solano Lopez, Paraguay?

Bingo. Mihin osoitteeseen voin lähettää banaanin vai tuletko hakemaan?

Führer,

Olisikohan tuo 1800-luvun lupailtu uusi kasvo kenties Belgian Leopold? Kongolaisia on sorrettu sen verran kovalla kädellä että kaksi diktaattoria maan osalle on varsin oikeutettua.

Lähellä mutta ei banaania. Väärä maanosa, väärä mies.

Ihmettelijä,

Enpä tiedä toista suomenkielistä ja vastaavanlaista sivustoa, jossa ollaan inhimillisen pahuuden perusteella listattu kauheimmat henkilöt. Toisaalta menneisyydestä löytyy varmana jotain kiinalaisia hirmuhallitsijoita tai Rooman keisareita, jotka ovat syylistyneet vähän samaan menoon. Valitettavasti silmissäni kyseinen sivusto muuttui vitsailevan asenteen ja omituisten valintaperusteiden takia huumorisivustoksi, jossa mennään tosissaan väittämään rehellistä liikemiestä, Bill Gatesia ja edesmennyttä Paavia isommiksi pahoiksi kuin Etiopian ja Etelä-Afrikan sortohallitusta. Kehtaavat vielä laittaa samaan syssyyn nämä henkilöt afrikkalaisten ihmisyöjädiktaattoreiden seuraksi.

Olet muuten oikeassa. Pahasta Billistä on viime vuosina kuoriutunut Antikristuksen sijaan historian ehkä suurin hyväntekijä ja filantrooppi. Vaikkakin on todettava, että piljoona on Pahalle Billille sama kuin penni Pekkikselle. Yhtä kaikki, vitsi Bill Gatesista D-Pörssissä on lakannut olemasta hauska jo kauan sitten, ja minun on pitänyt jo jonkun aikaa vetää siitä johtopäätökseni. Niinpä, hyvät ystävät, ensimmäistä kertaa Diktaattoripörssin historiassa poistan diktaattorin listalta. S'on soronoo, Bill! Paavista en luovu, Paavi on paha.