Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Enempi parempi,

Aivan mahtavaa, että esilistalle on tullut lisää nimiä. Pisteet siitä!

Myöa seuraavat herrat ansaitsisivat paikkansa tällä sivustolla:

 • Konstantin Päts (Viro)
 • Kārlis Ulmanis (Latvia)
 • Antanas Smetona (Liettua)
 • Jozef Piłsudski, Bolesław Bierut & Wojciech Jaruzelski (Puola)
 • Levon Ter-Petrosjan (Armenia)
 • Heydar Aliyev (Azerbaidžan, maan nykyisen presidentin isä)
 • Lee Kuan Yew (Singapore)
 • Hosni Mubarak & Abdel Fattah al-Sisi (Egypti)
 • Yahya Jammeh (Gambia)
 • José Eduardo dos Santos (Angola)
 • Alberto Fujimori (Peru)
 • Evo Morales (Bolivia)
 • Daniel Ortega (Nicaragua)

Kiitos! Itsellänikin on vielä liuta nimiä, osa samoja, osa eri nimiä, pitää koittaa löytää rytmi missä vaikka tekee tutkimustyön yhdestä ja lisää yhden uuden aina vuorotellen! :)

Nabullione,

Yhdysvalloissa touhu alkaa yltyä 'Pörssin kannalta yhä mielenkiintoisempaan suuntaan: Trump kehotti Georgian ja luultavasti muidenkin häviämiensä osavaltioiden vaalivirkailijoita sekä varapresidentti Penceä hylkäämään demokraattien ääniä, ja nyt aseistetut Trumpin kannattajat vyöryivät Capitol Buildingiin ja tekivät jotain, missä Robert E. Lee ja molemmat Bushitkin aikanaan epäonnistuivat: pystyttivät sinne etelävaltioiden lipun. Suorastaan hihkun jännityksestä. Mahtaako tämä olla totta? Pääseekö Yhdysvallatkin vihdoin ihka-aidon styrangin lämpimään, tuoksuisaan ikeeseen?

Itse epäilen, ettei Trump saa tehtyä paljoakaan vaan hänet raahataan ulos heti 20. päivä -- ellei tällä menolla jo aikaisemmin. Mutta saa nähdä.

Mielenkiintoisia, joskin pelottavia kuvia. Onneksi Trump on kovin epäpätevä tässä vallankaappausjutussa.

Paremmin varustautuneet ja valmistautuneet talonvaltaajat olisivat ampuneet senaattoreja ja polttaneet osavaltioiden äänestyslaput. Luultavasti koko valtiopäivätalon.

Onneksi Yhdysvalloissa on harjoiteltu tasavaltaa jonkun aikaa. Muuten olisi käynyt tulkintani mukaan kuin Saksassa. Voi käydä vieläkin, mutta ei tänään, ei Trumpin kaudella.

Nabullione,

Mitä silmäni näkevätkään? Pitkästä aikaa päivitystä! Tätä on odotettu hartaasti.

Hyvää uutta vuotta.

Hyvää uutta vuotta! Ja kiitos kärsivällisestä odotuksesta ja uskollisuudesta, se on ollut varmasti pitkä. Myös itselleni! :D

Olen aika varma että olen "hukannut" liitoksen tekemääsi järjestykseen. Se on kyllä tallella ja mukana laskutoimituksissa ja annoin sille sen ansaitseman arvostuksen jo valmiiksi, mutta minun pitää laittaa se profiiliisi käsin kunhan olet kirjautunut sisään kerran.

Vuoden loppu lähenee,

Hyvää uutta vuotta!

Hyvää uutta vuotta myös sinulle. Olettaen että et ole Salvamies tai Salvamiehen liittolainen valeasussa!

Puhemies,

Taisin rikkoa koko vieraskirjan viikoksi livettämällä väärät salaisuudet! No, nyt sen pitäisi taas elää!

Adi Imin,

Mitä,mitä? Mihin on hävinnyt minihitleri-luokitus? Miten nyt voin verrata ketään keskenään mihinkään? Pahoittiko joku mielensä? Minä pahoitin nyt mieleni siitä, että joku ehkä pahoitti mielensä. Toivunko tästä koskaan vai nousenko barrikadeille? Kaadano nykyisen vallan ja astun vallankahvaan ikuisesti kunnes CIA ja kuolema minut vallasta erottaa.Vai palautatteko luokituksen sulassa sovussa?

Diktaattoripörssin 20-vuotisessa historiassa moni on pahoittanut mielensä. Olen muuttanut Diktaattoripörssiä sen vuoksi nolla kertaa, paitsi tietysti yhden kerran vuonna 2002 kun Salvamiehen ja Turun ammattikorkeakoulun terrori-isku lanasi sen hetkeksi maan tasalle.

Poistin pahuuden mittayksikön itse, ainakin hetkeksi, koska se oli arbiträärinen ja mitään merkitsemätön vaikkakin hauska slapstick-mielessä. Mietin mitä haluan tehdä sillä, ja / tai kunnes saan kirjautumisen ja muiden tekemät rankingit takaisin linjalle jossain kohtaa.

Noriegavirus,

Manuel Noriega kuoli jo toukokuussa 2017. Siitä ei hänen sivullaan ole mitään mainintaa.

Olet aivan oikeassa. Jossain vaiheessa edellistä D-pörssin inkarnaatiota joku päivitys meni pieleen ja Noriegan kuolinuutinenkin jotenkin sössi itsensä. Saattaa olla samaa alkuperää tämä puute, tai sitten en vaan ole saanut aikaan. Päivittäminen oli nääs tosi vaikeaa, ihan heti ei uskoisi että olen tehnyt tätä koodaushommeloa työkseni kohta 20 vuotta. :D

Korjaan puutteet (tuolta osin) nakuteltuani tämän vastauksen!

Viva Peronismo!,

Juan Perón ansaitsisi paikkansa Pörssissä.

Peronismi, siinä vasta ismi!

Itse asiassa, nyt kun siitä mainitset, minulla on Juan Peron luonnos-tilassa valmiina odottamassa julkaisua. Ongelma: valtakausi, tai valtakaudet pikemminkin. Huomasin että tarvitsen paremman datamallin joka pystyy mallintamaan Juan Peronin (ja pari muutakin, itse asiassa).

Tulossa on, mutta pitää ensin rukata vähän dataa!

Ylämummo,

Jo neljä kuukautta on Valko-Venäjällä ihmiset mennet kaduille ja vaatineet Aleksander Lukashenkon eroamista. Toivottavasti veli Lukashenko ei taivu ja toveri Putin häntä suojelee.

Mitä nämä kansanviholliset oikein ajattelevat, härskisti toivoessaan kansakunnan isälle pahaa? Sytyttäkäämme kynttilä veli Lukashenkon tueksi.

Onneksi meidän ei sentään tarvitse enää kuten männävuosina pelätä Euroopan viimeisen diktaattorin kaatumista; onhan veli Orban nousussa ja varastossa!

Nabullione,

Putin pysyy elinikäisenä presidenttinä jatkossakin, hänelle tosin saatetaan asettaa väliaikainen sijainen maan päälle.

Toivotaan niin! Putinilla on vielä paljon saavutettavaa, ja lisään hänet myös kohta tänne 'Pörssiin wannabe-kategoriassa!