Diktaattoripörssi

Vieraskirja

Vieraskirja on konseptina reliikki ammoisilta ajoilta, mutta niin on Diktaattoripörssikin. Palauteketjumme on ainutlaatuinen katkeamaton ajatusten virta alkaen vuodesta 2002.

Salvamiehen, pahanhengen Diktaattoripörssin sensuroimisen takana, palautteen löydät tilanteesta riippuen joko viimeiseltä tai viimeistä edelliseltä sivulta. Klassikkomatskua!

Kirjoita vieraskirjaan

Palautelomaketta vahtii bottien hyökkäykseltä reCAPTCHA. Tämän sivun osalta voimassa ovat Diktaattoripörssin omien ehtojen lisäksi Googlen käyttöehdot ja yksityisyyskäytännöt (LOL).

Bottisuojaukseni on turhan kökkö joten tämä on disabloitu kunnes saan sen korjattua.
Van,

Missäs Kekkonen?

Kekkosen pitää selvästi keksiä jotain tyrannimaisempaa. Vielähän se kerkeää! :)

Hep0nen,

Osuin tälle sivustolle varmaankin hikipedian kautta, mitä pidän eräässä mielessä luotettavampana informaationlähteenä kuin wikipediaa. Pidän sivuston kuivahkosta huumorista, joka muistuttaa pahkasikaa, siis siihen asti että todellisuus ajoi rakkaan parodialehteni ohi. Mutta perintö elää. Parhainta sivujen huumorissa on ristiintarkistettavuus. Kaikki tiedot, mitä olen tähän mennessä tarkistanut, pitävät paikkansa. Mihin tarvitaan hulluutta, kun meillä on todellisuuskin? Ainoa mistä en ole samaa mieltä on hi-arvio. Vaikka onhan henkilön hedelmäkakkuisuus arvioitava aikaansaannosten perusteella; voihan hullujenhuoneissa olla vaikka kuinka monta diktaattoriparkaa jotka eivät koskaan saaneet mahdollisuutta. Surullista :'(

Kiitti kauniista sanoista! Pahkasika oli minunkin lempilehdykkäni niin kauan kuin ilmestyi. Suomalaisessa huumorissa on nykyään niinsanotusti pahkasian kokoinen lovi.

Onneksesi hitlerlukema edustaakin sitä edellämainitsemaasi huumoria. Sehän lasketaan täysin arbitraarisella, mystisellä kaavalla käyttäjien konsensuksesta (eli ei yhtään mistään, konkreettisesti).

Carlos Bauer,

Olikos tua Francoa ollenkaan??

Onhan se. Aika alhaanna kun on sen verran kiltti poika. #32

Banjulin taikuri,

Gambiaa 20 vuotta hallinnut Yahua Jammeh, joka väittää pystyvänsä parantamaan ihmisiä AIDS:sista ja on uhannut katkaista kaulan kaikilta homoilta. Maassa myös päätettiin elinkautinen rangaistus homoille.

Dänks. Tutkitaan. Vaikuttaa ihanan vahvalta johtajalta.

Ron Jeremias,

Niin sitä vaan ajattelin, että mikäpä olisi parempi paikka kinkkua suletella, kuin auvoisa diktaattoripörssimme. Vaan nyt on joulu ottanut niskalenkin kyllä puhemiehestäkin vai mistä tämä pyhääkin pyhempi hiljaisuus. Pyhien vuoksiko?

Itse asiassa tässä juuri teen tutkimus- ja kirjoitustyötä! :)

Outo Matti,

En nyt oo varma kuinka diktaattoreita pienen ja piskuisen Pitcairn pormestarit ovat mutta ainakin osa heistä on kunnostautunut esimerkiksi pedofilian saralla, ovat myös väittäneet Pitcairnia itsenäiseksi valtioksi! Mite ois, mahtuisko listalle? Pörssin häntäpäähän voisi mahtua myös aikansa lihavin ja aikamme viimeinen todellinen monarkki Tongan kuningas Taufa'ahau Tupou IV. Vaikka tämä 200 kiloinen kuninkaan ryökäle olikin suurimman osan urastaan kansan arvostama, niin loppuvaiheessa ilmeni myös kovia jopa "styrankimaisia" otteita.

Pitcairn. Siitä olen lukenutkin. Tongan paksukainen on minulle sen sijaan täysin tuntematon suuruus, mutta jos hän on syyllistynyt sota- tai muuhun rikoksiin niin mikä ettei. Pitää tehdä tutkimustyötä! Tykkään näistä pikku styrankeista kyllä tosi paljon keskimäärin.

Suuri Bwana,

Mielestäni näistä vähän vanhemmista diktaattoreista täytyisi kyllä esille ottaa kuitenkin Belgian kuningas Leopold II. Sen verran taidokkaasti hän riisti siirtomaataan, nyk. Zairea, jonka nimi perustettaessa oli vielä ironisesti Kongon vapaavaltio. Miljoonia ihmisiä kuoli orjuudessa... Norsuja lahdattiin syöksyhampaiden takia ja kukapa voi määrittää millaisia kärsimyksiä paikalliset kumipuut saivatkaan kokea jatkuvan kumin raaka-aineen keräämisen seurauksena...

Kyllä! Leopold II kuuluu ihan ehdottomasti tänne! Olet täysin oikeassa. Leopoldhan käsittääkseni omisti Kongon vapaavaltion *henkilökohtaisesti*, ja käytti sellaisia otteita että Belgian valtio vei sen häneltä pois?

Kommentoija Numero Yksi,

En ole varma, onko Pörssillä tapana ottaa listalle ns. muinaisia tyranneja, mutta mielestäni kansallissankari nimeltä Temüdzin, alias Tsingis-kaani ansaitsisi todellakin oman sijoituksensa. Olkoonkin, että kyseinen herra oli kaiken sen valloittamisen, tuhoamisen, kiduttamisen ja orjuuttamisen ohella myös merkittävä lainlaatija (ja esikuva erittäin viihdyttävälle känni-iltojen musikaaliselle änkytykselle), niin kun otetaan huomioon, millaisen määrän tuhoa herra sai aikaiseksi sen aikaisella välineistöllä (ja suhteutettuna maapallon senaikaiseen väestömäärään!) on Temüdzin täysin kilpailukykyinen kenen tahansa uusimman ajan Aatun tahi Josifin tahi Kimin kanssa. Ja toisin kuin vaikkapa Rooman surullisenkuuluisista keisareista Caligulasta ja Nerosta, joita pidetään nykyisin tietääkseni jossakin määrin antiikin ajan vihamielisten lähteiden mustamaalaamina, on Tsingis-kaanista kyetty piirtämään täysin historiallinen (ja aikas verinen) henkilökuva. Jonka mukaan hän ikävä kyllä oli juuri niin suurudenhullu, julma ja sadistinen kuin hänestä sanotaan. Kommentoija Numero Yksi, Kunnioitettu Vieraskirjaan Kirjoittaja odottaa innolla kunnioitettujen pörssääjiemme päätöstä uuden toverimme esiinnostamisen suhteen.

Diktaattoripörssillä EI tosiaan ole tapana ottaa listalle muinaisia styrankeja. Kyseessä on arvoitetun Puhemiehen linjanveto - Diktaattoripörssi on tällä päätöksellä nimenomaisesti modernien styrankien temmellyskenttä.

Francisco Solano Lopez. Porfirio Diaz. Napoleon III. Leopold II. Raja vedetään näille holleille.

Työläisnainen,

Tervehdys näin suuren Ruorimiehen merkeissä. Osaisittekos neuvoa hyvän ja reippaan propagandistisen Mao-elämäkerran pariin? Lisäpisteitä, jos sellainen aarre löytyisi suomeksi, mutta toki englannillakin pärjättäisiin. Nämä inhat kulttuuri-imperialistiset Changit ja Hallidayt on jo ratsattu ja turhan realistisiksi todettu.

Hitto, tiedän yhden tosi hyvän, mutta en muista sen nimeä. Kaivelen ja palaan aiheeseen! Luin sen itse suomeksi vuosia sitten.

Aiheeseen palaus:

http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=648277

Ei varsinaisesti elämänkerta, mutta jännä kirja yhtä kaikki.

Kuningas,

Voi tätä juhlan päivää! Olette kunnostautunut ja alkanut uudelleen rakentamaan ja kehittämään tätä Internetin Graalin maljaa! Elämäni sai takaisin tutun ja turvallisen kirjanmerkin, johon niin nojaudun huonoina hetkinä. Kunnioitan Teitä syvästi puhemies Pekkis!

Kiitos! Yritän olla edes vähän ahkerampi. :)